2013. január 30., szerda

Az élő, tiszta ivóvíz dicsérete

   A víz maga az élet, tanultuk, ugye, csak valahogy a mindennapi életünkre mintha nem fordítanánk le. Tovább megyek: azzá leszel, amit eszel (és iszol).  Testünk nagyrészt (kb. 70%-ban) vízből áll. Víz - élet - test: a nagy kombó. És akkor most adj számot magadnak arról, hogy szomjoltás címén mit veszel magadhoz egy nap. Kávét, fekete teát, cukros teát, bolti "üdítőt", szénsavas bár-akármit,  bolti ásványvizet is iszol? Megköszönheti a tested? És te megköszönheted magadnak néhány év múltán? Ezek mind "halott" folyadékok, amikből az élő szervezet nem tud építkezni. Hited, világnézeted, gondolkodásod szerint olvass egy kicsi utána ennek a témának. Mitől élő a víz? Mi az a halott víz? Miért nem ajánlott a folyamatos ásványvíz-fogyasztás? Olvass, kutass, mérlegelj. No, másként nézel már a vízre, ugye, az igazi éltetőre?

   Ezután akkor mit is lehet inni valódi gyümölcsteán, -lén, gyógyteán, zöldséglén, gabonatejeken kívül, ami tényleg szomjoltó, vagyis igazi víz? Forrásvizet. Igen, sok városban is. Kérdezősködj, a környékeden tud-e valaki természetes ivóvízről. Az idősebbek, illetve a túrázók jól ismerik a természeti környezetet. Az internet is jó forrás :), kezdésnek javaslom a téma gyűjtőoldalát.
   Mi a perecesi Vilma-forrás vizét isszuk, és nem, nem helyi lakosként. Töredékébe kerül a bolti víznek, hiszen csak a benzint fizetjük, a víz ingyen van. A benzint akkor is fizettük, amikor még boltba jártunk ásványvízért, csak pluszban ezrekbe került a víz.

A Vilma-forrás környezete Perecesen: élő, tiszta ivóvíz

   A föntieket (természetes víz, csapvíz, ásványvíz)  és sok csodát is részletesen tanulmányozhatod Masaru Emoto A víz igaz hatalma című könyvében (Édesvíz Kiadó, 2007). Szó van benne a víz gyógyító képességéről, a különböző rezgéseknek a vízre gyakorolt hatásáról, a beteg víz meggyógyításáról. Gondolj bele: ha a tested javarészt víz, milyen óriási jelentősége van annak, hogy a bevitt vízzel milyen információt, azaz rezgést adsz át neki? És mekkora csoda az, hogy ha nem áll rendelkezésedre élő, természetes víz, még akkor is javíthatsz a helyzeteden, mert a víz információt tud befogadni tőled, így jobbá válhat.

Masaru Emoto: A víz igaz hatalma - Fedezd fel magad és gyógyulj a víz erejével!
 
   Szóval: ha teheted, igyál élő vizet.* Ha nem: tanulj Emotótól, majd programozz magadnak és minél többeknek boldog vizet! Szívből kívánom, hogy váljon egészségetekre!
   *Az élő vizet is programozhatod, ofkorsz. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése