Receptnek talán túlzás is nevezni. Amolyan jolly joker étel, ami felfogható akár olcsó egytálételnek, akár rafináltabb köretnek is. Az egyszerűsége és a variálhatósága miatt szeretem. Mindig az mehet bele, ami éppen van otthon: hagyma és pirospaprika, fokhagyma és bors, szerecsendió...
Most párolt zöldségekkel és fokhagymás tejföllel adtam a család elé.
Összekeverés és sütés előtt |
Készen van |
Az első képen szerintem látszik, hogy mennyire egyszerűen összedobható, de azért lássuk:
- a meghámozott krumplit (nekem most 1,5 kg volt) tetszőleges darabokra (kocka, hasáb) vágni,
- a sütőt előmelegíteni jó 200 fokra,
- a krumplit pici olajjal átforgatni, épp csak bevonjon minden darab krumplit, nem kell, hogy álljon alatta,
- bőven meghinteni pirospaprikával,
- sózni,
- 2-3 kisebb hagymát félbe-negyedbe cikkezve rádobni,
- újra átforgatni,
- fóliával letakarni,
- betenni az időközben bemelegedett sütőbe, és fóliával 20-30 percig sütni-párolni,
- majd kóstolás után, amikor a krumpli már megpuhult, fólia nélkül sütni pirulásig, időnként megkeverve, ez ízléstől és sütőtől függően 15-30 perc is lehet; ha van a sütőben felül sütés vagy grill funkció, akkor érdemes arra átkapcsolni, és a felső két rácshely valamelyikén sütni az ételt a fólia nélküli időben.
Ha tetszett a bejegyzés, véleményezd itt alul (csak egy kattintás, és anonim), kommentáld, és oszd meg másokkal is a tartalmat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése