2013. április 22., hétfő

Tepsis krumpli, pirospaprikás-hagymásan

   Receptnek talán túlzás is nevezni. Amolyan jolly joker étel, ami felfogható akár olcsó egytálételnek, akár rafináltabb köretnek is. Az egyszerűsége és a variálhatósága miatt szeretem. Mindig az mehet bele, ami éppen van otthon: hagyma és pirospaprika, fokhagyma és bors, szerecsendió...
   Most párolt zöldségekkel és fokhagymás tejföllel adtam a család elé.

Összekeverés és sütés előtt

Készen van

   Az első képen szerintem látszik, hogy mennyire egyszerűen összedobható, de azért lássuk:
  • a meghámozott krumplit (nekem most 1,5 kg volt) tetszőleges darabokra (kocka, hasáb) vágni,
  • a sütőt előmelegíteni jó 200 fokra,
  • a krumplit pici olajjal átforgatni, épp csak bevonjon minden darab krumplit, nem kell, hogy álljon alatta,
  • bőven meghinteni pirospaprikával,
  • sózni,
  • 2-3 kisebb hagymát félbe-negyedbe cikkezve rádobni,
  • újra átforgatni,
  • fóliával letakarni,
  • betenni az időközben bemelegedett sütőbe, és fóliával 20-30 percig sütni-párolni,
  • majd kóstolás után, amikor a krumpli már megpuhult, fólia nélkül sütni pirulásig, időnként megkeverve,  ez ízléstől és sütőtől függően 15-30 perc is lehet; ha van a sütőben felül sütés vagy grill funkció, akkor érdemes arra átkapcsolni, és a felső két rácshely valamelyikén sütni az ételt a fólia nélküli időben.

   Ha tetszett a bejegyzés, véleményezd itt alul (csak egy kattintás, és anonim), kommentáld, és oszd meg másokkal is a tartalmat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése