2013. március 31., vasárnap

Kölni helyett bio locsolóvíz - varázslat tegnapra

   Az egészség-tudatosság, a praktikum és a felebaráti szeretet jegyében nálunk bolti pacsuli helyett tiszta vízből és illóolajból áll a húsvéti locsolóvíz. Egészség-tudatos, hiszen nem tartalmaz szintetikus anyagokat. Praktikus, mert pillanatok alatt elkészítem, majdnem ingyen van, nem kell érte boltba menni, mert víz és illóolaj mindig van itthon, az utolsó előtti pillanatban is összeállítható. Hölgy felebarátaink is szeretik ezt a megoldást, mert nem büdösít és bódít a tömény gyári szagával, csak diszkrét illatot ad, ami magától is elmúlik, éppen emiatt munkahelyi locsolkodásra kifejezetten ajánlom, pláne, ha erre húsvét után kerül sor, amikor a kolléganők már kimosták a hajukból az ünnepi parfümkeveréket, és már nem szeretnének megkésett locsolást.
   Tavaly citromos-rózsafás vízzel locsolkodott Férj, és egyik hölgynek sem volt ellenére, noha frissen mosott hajjal kezdték a húsvét utáni munkát. Igaz, előtte direkt meg lettek nyugtatva, hogy csak illatos vizet kapnak. :)
   Idén tihanyi levendulaolajat tettem a vízbe, kellemes, enyhe és nagyon természetes illata van.

   Így készítem el: fújós dezodor kiürült és ecetes vízzel szagtalanra mosott üvegébe egy kis vizet töltök (akár tiszta ivóvizet, ez tényleg bio), amibe pár csepp tetszőleges illóolajat cseppentek, akár kétfélét is. Állandó  illóolaj-készletemből ezek alkalmasak leginkább locsoláshoz: levendula-, fahéj-, citrom-, narancs-, rózsafa-, fahéjolaj. Egyenként, de tetszőleges párosításban is jók, bár a narancs-fahéjat nem javaslom, mert  karácsonyi illat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése