Egy lehetőség a sok közül az elkészítésre:
- forralj fel fél liter vizet,
- majd dobd bele legalább két hagyma külső, száraz héját,
- és forrald tovább még kb. egy percig,
- zárd el a lángot, és hagyd állni a főzetet tizenöt-húsz percig,
- végül keverj el benne mézet ízlés szerint (nagyságrendileg egy-két evőkanálnyit), de csak ha már nem forró a tea (így megmaradnak a méz értékes hatóanyagai).
A hagymatea hagyományos változata ugyanez, kiegészítve egy nulladik lépéssel, amikor is a fönti mennyiségű teához két evőkanálnyi cukrot kell karamellizálni. Erre jön a fél liter víz, majd a többi, lásd fönt.
Az egész hagymát is felhasználhatod teakészítéshez.
Megelőzésként is iható.
Egészségedre! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése