2013. február 3., vasárnap

Gyűjtsd a hagymahéjat - varázslat tegnapra

   A vöröshagymáét, mondjuk. Ha szoktál főzni, valószínűleg gyorsan összejön egy teára való adag. Hogy miért is jó ez neked? Egyrészt, mert ihatsz egy finomat. Másrészt, mert ez a tea kiváló ellenszere a köhögésnek és a hurutos betegségeknek.

   Egy lehetőség a sok közül az elkészítésre:

  • forralj fel fél liter vizet, 
  • majd dobd bele legalább két hagyma külső, száraz héját, 
  • és forrald tovább még kb. egy percig,
  • zárd el a lángot, és hagyd állni a főzetet tizenöt-húsz percig,
  • végül keverj el benne mézet ízlés szerint (nagyságrendileg egy-két evőkanálnyit), de csak ha már nem forró a tea (így megmaradnak a méz értékes hatóanyagai).
   A hagymatea hagyományos változata ugyanez, kiegészítve egy nulladik lépéssel, amikor is a fönti mennyiségű teához két evőkanálnyi cukrot kell karamellizálni. Erre jön a fél liter víz, majd a többi, lásd fönt.
   Az egész hagymát is felhasználhatod teakészítéshez.

   Megelőzésként is iható.
   Egészségedre! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése