2013. február 6., szerda

Hengerpárna mindenkorra

   Van hengerpárnád? Szeretnél? Készítsd egyet, többet. Biztosan akad otthon egy takaró, amit nélkülözni tudsz, egy nagy párnára való huzat, vagy talán egy kopott, kidobásra ítélt hosszú szárú nadrág, és színes szalagdarabok.
   Hajtsd össze és tekerd fel a takarót, húzd rá a párnahuzatot vagy a levágott nadrágszárat (ha nagyon ráérsz és hibátlan végeredményt szeretnél, szegd be a vágott szélt), majd kösd meg szalaggal a két végén szaloncukorszerűen. Igazgasd el szépen. Abrakadabra, működik! :) Ennyi, nem több.

Hengerpárna s. k., házilag, szinte semmiből

   Meglévő hengerpárnát is gyorsan át lehet így öltöztetni. És hogy miért pont hengerpárna? Mert ez jutott eszembe. És mert szerintem nagyon hasznos darab például kiságyba, a baba fejéhez; sokkal jobban véd a rácsba ütődéstől, mint a készen kapható rácsvédők. Ha tényleg babaágyba szánod, érdemes hosszabb szalagokat választani, mint ami a masnihoz kellene, hogy a párnát hozzá tudd kötni az ágy egy-egy rácsához. Így biztonságosabb és kényelmesebb is a babának, nem kell küzdenie a helyért a folyton elszabaduló párnával. :) Nálunk nagyon bevált, egészen addig, míg hosszában kicsinek nem bizonyult az ágy a ded+párna pároshoz. Valamelyiküknek mennie kellett... :) Mi készen kapottat használtunk, innen jött az ötlet, hogy mit tennék, ha szükségem lenne még egyre olcsón és gyorsan.
   A képek most is csak ötletadók, lehet tovább szépíteni. Ha élesben ment volna a dolog, akkor pl. kivasaltam volna a huzatból a hajtáséleket, és egyforma masnikat kerítettem volna a párna két végére. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése