2013. február 3., vasárnap

Házi bonbon egyszerűen

   Olvassz föl gőz fölött tetszőleges csokoládét (ha nagyon magas kakaótartalmút választasz, egy pici olajat vagy vajat is adj hozzá), szórj bele ízesítésként valami finomat (pl. darabolt mandulát, diót, mogyorót, aszalt gyümölcsöt, gyümölcszselét), aztán ezt a masszát adagold bele egy üres bonbontálcába vagy (szilikon jégkocka)formába. Hagyd megszilárdulni, akár hűtőbe is teheted, hogy gyorsabban dermedjen.
   Gyors és mutatós édesség, kitűnő ajándék kortól és nemtől függetlenül.

Tej- és étcsokis házi bonbon három évvel ezelőttről


   Tudom, az én végeredményem nem tökéletesen szép, de első (és eddig utolsó) próbálkozás volt, meg amúgy is direkt ez a bája a kézműves terméknek, és kész. :)

   Ajándékozd meg magad a legelső kész darabbal, aztán lepj meg másokat is, akik kedvesek neked.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése