2013. február 22., péntek

Rendszerezés és rend a kihasználatlan, reménytelennek ítélt helyeken is

   A tegnapi kamrai rendszerezéshez szántam kiegészítésként ennek a bejegyzésnek a tartalmát, de rájöttem, hogy általánosítva használhatóbb az ötlet.
   Szóval a kamrás képekről kiemelnék most egy részletet, amit tegnap nem említettem, és talán el is siklana a tekintet fölötte.

Apróságok rendszerezés a kamrában, tálcával kihasználva a szűk helyet

  Az egyik tárolódobozunk tetején megbújik pár apró technikai eszköz. Mivel hetente többször is használatba kerülhetnek, fontos, hogy
  • mindig azonnal kéznél legyenek,
  • ne egy nagyobb doboz, láda mélyéről kelljen előkotorni őket,
  • és lehetőleg legyenek együtt, mert Férj számára közös logikai csoportba tartoznak, és mert előfordulhat, hogy szükség esetén mindet elő kell venni egyszerre.
   Egy délután rápillantottam a doboz tetején heverő apróságokra, és fölajánlottam számukra egy használaton kívüli műanyag tálcát, aminek a használata előzetes elképzelésem szerint egészséges kompromisszumot jelenthet Férj számára is és számomra is. Tényleg így lett! :) A cuccok maradtak az eredeti helyükön, tehát bármikor azonnal előkaphatók egyenként is, de egyszerre mind is levehető a polcról egy mozdulattal, és szállítható akárhová, vagy csupán kihúzva a tálcát azonnal átlátható a tartalma. Emellett rendezettebben néz ki a doboz teteje, nem potyognak le a visszadobott holmik, végre én is megtalálom a zseblámpát és a mérőszalagot bármikor, és ehhez még csak pénzt sem kellett költeni új tárolóra, továbbá a kevés, emiatt nagyon becses polcfelületből sem kellett áldozni semennyit!

   Tálcával további varázslat is elkövethető.
   A szükségesnél mélyebb fiók lényegében dupla fenekűvé tehető vele, már amennyiben a fiók kiképzése ezt megengedi, persze. A megfelelő méretű és formájú tálcát egyszerűen csak a fiók keretére kell fektetni, keresztben vagy hosszában, és máris lehet rá pakolni.
   Nálunk például két helyen lehetne ezt kivitelezni. Az egyik: az sk. készült konyhabútor fiókjaiban, ami úgy készült, hogy az előlap utólag lett felfúrva a fiókkeretre, tehát a fiók elöl két lapból áll, és az előlap magasabb a keretnél, ezért a belülre eső keretre rá lehetne fektetni egy tálcát. A másik egy komód, amiben a fiók előlapja magasabb, mint a fiók másik három oldala, vagyis itt keresztben lehetne tálcát betenni, ami a fiók előlapjának magasságáig megpakolható; tovább nyilván nem, mert nem záródna a fiók. :) Nem tudom, mennyire érthető ez így, készítek majd képet róla, és hozom.  MÁR KÉPPEL! :)

Rendszerezés a fiókokban is, irodai apróságoknak, írószereknek - dupla fenekű fiók házilag :)

   Jó ötletelést és rendszerezést! Vigyázat, függőséget okoz. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése