2013. február 14., csütörtök

Nyomtatható vásárlólista

   Ismét saját használatú anyagot teszek közzé. Saját családi szempontokat figyelembe véve készítettem el a pipálható vásárlólistáinkat, minden látogatott bolthoz egyet-egyet, amikbe minden olyan terméket beírtam, aminek a vásárlása szóba jöhet az adott üzletben, még ha csak alkalmanként is. A listán a termékek sorrendje a bolti elhelyezést követi, szóval abszolút férjbarát a rendszer. :) A kinyomtatott listák a konyhában lesznek, mindig a kezem ügyében, és ha elfogy valami, csak beírom a már begépelt termékből szükséges mennyiséget vagy pipát teszek mellé, így gyorsabb és egyszerűbb lesz a vásárlás, és a kis fecniket elfelejthetjük végre.

Pipálható vásárlólista, boltonként

   Ahogy én tervezem használni: a mennyiség oszlopba otthon beírom a szükséges darabszámot, majd a vásárlás során a körbe pipát teszek, ha sikerült megvenni a terméket. Amit nem sikerült, amellett darabszám beírva marad a következő vásárlásig, a többi mellől pedig törlöm a pipával együtt. (Lehet, hogy a mennyiség oszlopban a köröket átteszem majd balra, hogy a kézzel beírandó darabszám essen közvetlenül a termék neve mellé, és teljesen fáradtember-biztos legyen a táblázat, így talán könnyebben össze lehetne olvasni a kettőt. De ez már csak kényeskedés. :))
   A megjegyzés oszlopra nálunk biztosan szükség lesz, mert Férj gyakran vásárol egyedül, és ilyenkor csak az én írott listámra tud hagyatkozni. Szoktam olyanokat írni neki egy-egy cucc mellé, hogy "csak akkor, ha X-ből nem volt", "csak akkor, ha friss", "keresd az ilyen-olyan színűt" satöbbi.

   Gondoltam ám a papírspórolásra is. A vásárlólista számtalanszor felhasználható, ha legalább a pipálós részt újraírhatóvá tesszük, például két csík celluxot ragasztunk egymás mellé, amire alkoholos filccel lehet írni, vásárlás után pedig a beszerzett tételek mellől zsebkendős dörzsöléssel vagy alkohollal, parfümmel eltávolítható az írás. Még jobb, ha fényes, sima felületű genothermbe tesszük a listát, arról alkohol nélkül lejön a filctoll nyoma, és az egész lapot védi, nem csak a pipálós sávot.

   Remélem, hasznos lesz mindannyiunknak, a próba még várat magára. Ha tetszik, írd meg. :)
   Kellemes (és egyszerűbb) vásárlást! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése