2013. február 25., hétfő

Hagyományos ételek ötletnek - visszamenőleges varázslat szombatra

   Vendégségben voltunk hétvégén, két helyen is, így nem volt gondom a főzésre. Ha főznél egy finomat, mert időd és kedved is van, de ötletnek híján vagy, talán ihletet ad, mi mindet kóstolhattunk az elmúlt két napban.
   Volt gyümölcsleves, fokhagymás hús főtt krumplival és házi savanyú uborkával, desszertnek reszelt túrós. A másik helyen rakott krumpli, sült oldalas, szalagos fánk baracklekvárral, névnapi torta maradéka :). Mindezeken túl hazahoztunk madárláttának húslevest és rántott csirkemellet rizzsel, illetve az föntiekből egy-egy adagot. Pár napig nem főzök, csak teát és kávét, meg esetleg tojást, és a sütés is kimerül a kenyérsütésben, kösziiii! :)
   Azért is jó ez, mert mi kicsit "reformabban" élünk, így a hagyományos ételek közül keveset készítek, illetve inkább úgy mondanám, hogy igyekszem egészségesebben elkészíteni a hagyományosakat is. Olajban sütni például nem szoktam, csak szökőévente. Szóval majdnem mindent megeszünk, és majdnem mindent szeretünk is, de jó pár ételt csak mértékkel; azaz jólesik néha, de pont elég is annyi, amennyit másoknál eszünk ilyesmiből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése